Makelaarsbalie

Mijn Makelaarsbalie

Bel mij nu

MAKELAARSBALIE

OVER ONS
HET CONCEPT
BEREIKBAARHEID
TARIEVEN

WONINGEN

WONINGAANBOD
AANKOOPMAKELAAR
AANMELDEN

DIENSTEN

TAXATIE
HYPOTHEEK/VERZEKERINGEN
AANVULLENDE DIENSTEN

OVERIGE

CONTACT
ERVARINGEN
VEEL GESTELDE VRAGEN

Bouwtechnische keuring

ZOEKEN  |  BLADEREN

LAATST BEKEKEN  |  FAVORIETEN

Bouwtechnische keuring

Het uit laten voeren van bouwtechnische keuring is een perfect middel om eventueel vervelende verrassingen in de vorm van gebreken aan uw nieuwe woning te voorkomen. Het kopen van een woning is geen alledaagse bezigheid en vergt daarom een goede voorbereiding. Zo zult u zich gaan verdiepen in de locatie van de woning en de leefbaarheid van de omgeving. Ook gaat u niet over 1 nacht ijs als het over de financiële aspecten zoals een hypotheek en een waardebepaling van de woning gaat. Maar bent u, voordat u de koopovereenkomst tekent, wel optimaal geïnformeerd?

 

Onverwachte gebreken

Minstens zo belangrijk als voorgaande zaken, is het (laten) bepalen van de bouwkundige staat van de aan te kopen woning. U wilt natuurlijk zekerheid over wat u koopt. Immers, onverwachte gebreken aan bijvoorbeeld dak of vloeren kunnen, emotioneel én financieel, voor grote tegenvallers zorgen. Ook achterstallig onderhoud kan vervelende gevolgen hebben. Denkt u bijvoorbeeld aan lekkages, rottend hout en scheurvorming. Bovendien zijn er misschien zaken die voor u in eerste instantie met het blote oog niet zichtbaar zijn. Daarom is het altijd verstandig om een onafhankelijk deskundige kritisch naar uw toekomstige woning te laten kijken.

 

Onderzoeks en Meldingsplicht

Volgens artikel 17 van het Burgerlijk Wetboek heeft de verkoper een meldingsplicht. Hij zal u alle eventuele, niet of slecht zichtbare gebreken in de woning waarvan hij op de hoogte is, moeten mededelen. Volgens datzelfde artikel echter, heeft u als koper ook een onderzoeksplicht. Een bestaande woning koopt u in principe in de staat waarin het zich op dat moment bevindt. Dat wil zeggen dat u zelf aansprakelijk bent voor alles wat zichtbaar is vóór de aankoop en dat u zelf een onderzoek in moet stellen om meer zekerheid te krijgen over de woning. Dit kunt u doen door allerlei vragen te stellen aan de verkoper, maar ook door een ervaren bouwkundig inspecteur een inspectie te laten doen. Hij kan u wijzen op bepaalde zaken, advies geven en u de bouwkundige zekerheid geven die zo belangrijk is. Verder zal hij zijn bevindingen beschrijven in een objectieve, heldere rapportage ondersteund door foto's. Kosten voor herstel van gebreken en/of achterstallig onderhoud worden vaak onder- of juist overschat. In het rapport vindt u een kostenraming op zowel korte als lange termijn, waardoor u rekening kunt houden met eventuele extra kosten die u te wachten staan. De informatie uit het keuringsrapport kunt u ook gebruiken in de onderhandelingen over de verkoopprijs.

 

Terug naar taxatie tarieven:

 

 


Algemeen

Wie is Makelaarsbalie
Huis zelf verkopen zonder makelaar
Tarieven Makelaarsbalie
Openingstijden en Bereikbaarheid
Waarom zelf je woning verkopen
Waarom zijn jullie zo goedkoop

Huis zelf verkopen

Huis zelf verkopen
Foto's maken
Aanmelden bij Makelaarsbalie
Bezichtigingen
Huis verkoop klaar maken
Documenten verzamelen

Huis zelf verkopen (vervolg)

Huis verkopen
Aangename temperatuur in huis
Sociale media
Open huis
Promolabel en Tophuis
Tuin/Balkon

Overige

Meest gestelde vragen
Goedkope Aankoopmakelaar
Contact gegevens Makelaarsbalie
Overdrachtsbelasting
Ervaringen
Huis verkopen Amsterdam

NIEUWS

Koper wil goedkoper wonen
Open huis september 2017
Amsterdam verlaagt grondprijs
Aanmelden OHR
De goedkoopste?
AVG en Privacy

Uw woning wordt o.a. vermeld op Funda - Zoek alle Huizen - Dimo - Huislijn en Jaap!

ALGEMENE VOORWAARDEN
PRIVACY STATEMENT

DISCLAIMER
SITEMAP

VOORWAARDEN NVM

Hosted by Unique | Design by Eyeworx